CBG

CBG viser en række potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder arbejdende som et neurobeskyttelsesmiddel, med antioxidantegenskaber, hjælp med hudlidelser som et antibakterielt og antimykotisk middel, appetitstimulering, behandling af mave-tarmforstyrrelser, reduktion af betændelse, undersøgelser viser løft i bekæmpelse af kræft og sænkning af det intraokulære tryk , som kan være til gavn for glaukomepatienter.

CBG interagerer med både CB1- og CB2-receptorerne og fungerer som en mulig hæmmer for de psykoaktive effekter af THC. CBG menes også at øge anandamid, en endocannabinoid, der naturligt øger dopaminniveauer og er ansvarlig for at regulere forskellige sundhedsfunktioner såsom humør, søvn og appetit. GABA-optagelse i hjernen kan være forhindret af CBG, hvilket gør dette cannabinoid til et muligt anti-angstmiddel og muskelafslappende middel. CBG kan også blokere serotoninreceptorer, der viser potentielle antidepressive træk.

CBG kommer til at spille en hovedrolle i de samlede medicinske fordele, cannabis kan give. Efterhånden som cannabis-forskningen fortsætter med at udvikle sig, kan CBG komme til at fremstå som en af de mest terapeutisk anvendelige mulige midler.